Categorie├źn

€ 19,95

Sailor Bob Adamson

Sailor Bob Adamson


Het eerste gedeelte van Sailor Bob Adamson, leven en leer vertelt het turbulente leven van Sailor (matroos) Bob Adamson in tekst en foto's. Een leven, veel op zee, met veel drank en vechtpartijtjes totdat hij in India in een winkeltje het boek van Sri Nisargadatta Maharaj I Am That vond. Hij las het en besloot direct om vanuit Ganeshpuri, waar hij toen woonde, naar Bombay af te reizen. Het jaar daarop bezocht hij Nisargadatta regelmatig totdat Nisargadatta hem vertelde dat hij het wel begrepen had.

De tweede helft van dit boek bestaat uit vragen en antwoorden tijdens satsang, interviews, en gedeeltes van lezingen. Sailor Bob is in zijn spreken net als Nisargadatta direct, spontaan, informeel, en to the point.
Recensie(s)

Het boek, gewijd aan de Australische spiritueel leraar Sailor Bob Adamson, is gesplitst in een biografisch deel en een deel dat bestaat uit vraag- en antwoordsessies tijdens spirituele bijeenkomsten en lezingen. De biografie toont een man, wiens jeugd wordt bepaald door de economische depressie in het interbellum van de 20e eeuw. Het keiharde bestaan op het land en op zee wordt verzacht door het onderduiken in alcoholisme. Om te ontkomen aan dit nutteloze leven zoekt hij naar spirituele inzichten bij leraren als Maharishi Mahesh Yogi en Sri Muktananda. Zijn zoektocht eindigt in 1976 aan de voeten van Nisargadetta Maharaj (1887-1981). Deze gerealiseerde leraar geeft vanuit het non-dualistische concept 'Ik Ben' het besef door dat de mens vrij zal zijn als hij door een permanent leerproces zijn wezenlijke natuur zal herkennen. In de vraag- en antwoordsessies volgt Adamson het pad van wijsheid, Jnana Yoga. Hij heeft liefde voor zijn gehoor, maar is in de leer zeer direct en compromisloos. Het biografische deel bevat een reeks zwart-witfoto's. De Australische schrijfster heeft een serie cd's en dvd's van Sailor Bob samengesteld en geproduceerd.

Ruud Booms

Details

Auteur Lawry, Kalyani
ISBN 9789077228593
Prijs

€ 19,95

  Inclusief 6% btw